Givskud Zoo
Løver spiser ikke biler
Denne banale iagttagelse fra den afrikanske savanne er reelt grundlaget for Givskud Zoo, som åbnede portene i 1969. Over 10 mio. gæster har siden afprøvet teorien uden en skramme og har fået en fantastisk oplevelse, kun adskilt fra dyrenes konge af en tynd glasrude. Parken er en kombineret zoo og safaripark på 116 ha med masser af plads til både dyr og mennesker. Tag på en spændende safari i bil, til fods eller med bus mellem mere end 120 forskellige dyrearter fra fem kontinenter.
Få en god dyreoplevelse
Mange kender kun de vilde dyr fra naturudsendelser på tv, men i Givskud Zoo står du ansigt til ansigt med dyrene. Oplev dyrenes rette størrelse, deres lyde og deres lugte, noget som fjernsynet ikke kan tilbyde. En god oplevelse med vilde dyr, samt en forståelse for deres rolle i naturen, er et godt grundlag for, at tv’s beretninger om globale ødelæggelser af regnskov, vådområder, græsstepper osv. bliver til andet end underholdning ved aftenskaffen. Givskud Zoo vil både formidle viden og give gode dyreoplevelser til sine gæster.
Vær med til at fodre en kamel, tag en tur med safaribussen, oplev de mægtige gorillaer på tæt hold i det fri, se chimpanseungerne tumle rundt i leg, gå en tur mellem de små aber, slå dig løs i legeland eller hold øje med ulvene og elgene, mens du bager snobrød i indianerlejren. Der er masser af aktiviteter og spændende oplevelser for både børn og voksne i Givskud Zoo.
Truede dyr i Givskud Zoo
En tredjedel af de 120 forskellige dyrearter i parken er arter, der er truet af udslettelse. Givskud Zoo’s vigtigste opgave er selvfølgelig, at alle parkens dyr har så gode livsvilkår i fangenskab som overhovedet muligt, og at kontakten mellem dyr og mennesker forløber så smertefrit som muligt for begge parter. Men hertil kommer bevarelse af truede arter som en vigtig opgave. Som et eksempel på dette arbejde kan nævnes, at hjorteantiloper fra Givskud i 1987 og 1988 blev sat ud i naturen for at støtte den truede bestand i Pakistan.